MOGY2020

Szeretett Magyar Családok!

Az Országos Baranta Szövetség 2020. augusztus 20-21. között rendezi meg a Magyarok Országos Gyűlését az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Trianon 100. évfordulója alkalmából különösen nagy hangsúlyt fektetünk az összefogásra, összetartozásra.

Méltó helyszínen, pusztaegyetemi keretek között, színvonalas előadások segítségével dolgozzuk fel nemzeti tragédiánkat, és a múlt tanulságait felhasználva szeretnénk feltérképezni a közös magyar jövő lehetőségeit.

 

Zrínyi Miklósról történelmi jelentőségéről is megemlékezünk születésének 400. évfordulója alkalmából.

 

Az előadások mellett kiállítások tárják fel a magyar kultúra sokszínűségét. A vásárban kézművesek kínálják saját maguk készítette termékeiket, és vendéglátósok adnak betekintést a magyar konyha ízvilágába. A Táncos-Koncertsátorban a Kodályi elveknek megfelelően szeretnénk bemutatni a magyar zenei kultúra páratlan műveltségének jótékony hatását.

A MOGY fő mozzanata a Történelmi Élőkép, melynek során barantások, lovasíjászok és hagyományőrzők egy közös koreográfia mentén elevenítik fel a magyarság történelmének bizonyos eseményeit.

 

Célja, hogy a közönség átérezze a nemzet közös sorsát, a magyar erkölcs gyökeréből táplálkozva jövőbe tekintő lelki erőt kapjon a nemzetépítő munkához, és emelkedett lélekkel ismerjen rá a körülötte állókban magyar testvéreire.

Mindannyian büszkék lehetünk, hogy a rendezvény sikerességéhez olyan önkéntesek járulnak hozzá, akik elkötelezettek a nemzetépítés iránt. Felemelő érzés olyan nemzetben élni, ahol nagylelkű adományozók támogatják természetbeni és pénzbeli segítségükkel a rendezvényt úgy, hogy nem várnak cserébe ellenszolgáltatást.

A MOGY 2020-ban is szeretettel vár minden jóérzésű magyar embert a nagyszülőktől a dédunokáig, különösen a családokat, hogy nemzetté válásunk folyamatában minél többen hassunk, alkossunk és gyarapítsunk, hogy hazánk fényre derülhessen...

A rendezvénnyel kapcsolatos információkat folyamatosan frissítjük a honlapon: https://mogy2020.hu

A rendezvény sikeréhez nagy mértékben hozzájárulnak:

Szentendrei Óvónők

Néphagyományt Éltető

Közössége

SZER-KÖL.png
  • Facebook Social Icon

Országos Baranta Szövetség | 7477 Szenna, Árpád u. 37. | barantaszovetseg@gmail.com

Bankszámlaszám: 11703006-25960815-00000000 (OTP Bank)

© 2020 

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now