top of page
  • Szerző képeMOGY

Kettős keresztet állítottak a MOGY helyszínén

"Idén a koronavírus okozta járványhelyzet miatt, elmaradt a Magyarok Országos Gyűlése az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban. Az idei találkozón azonban nagy hangsúlyt fektettek volna Trianon századik évfordulójára, ezért úgy döntött a szervező Országos Baranta Szövetség, hogy a békediktátum évfordulójára emléket állít egy kettős kereszttel az ópusztaszeri parkban, augusztus 20-án."


Az Országos Baranta Szövetség keresztje az összetartozást hirdeti. Fotó: Frank Yvette

"A megyei ünnepséget követően hangos ostorcsattogtatások közepette az ünneplő tömeg a lovas bemutatópálya melletti füves terültre vonult, itt állították fel ugyanis az emlékművet.


Németh Henrik, az Országos Baranta Szövetség általános főszervezője elmondta, amikor le kellett mondaniuk az idei gyűlést, akkor lélekben kicsi Trianont éreztek, mert ki kellett szakadniuk abból az egységből, amit évekkel ezelőtt létrehoztak. Hangsúlyozta, ez egy olyan közeg, ahová ha belép az ember, akkor a parkban értékekkel találkozhat, a kézműves vásárban értékes emberektől értékes tárgyakat vásárolhat, valamint értékes emberektől értékes előadásokat hallhat, láthat. Hozzátette, most óriási űr maradt a lelkükben, de az összefogás él, ezért tudták felállítani a keresztet, ami az egységet jelképezi.


Kiss Róbert Károly, Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark általános igazgatóhelyettese üdvözölte a szövetség kezdeményezését. Kiemelte, a park a magyarság történetének kultikus helyszíne, ahol 34 napra megállt Árpád a vezéreivel, akik nemcsak az első országgyűlést tartották itt, hanem az első nemzetgyűlést is. Az igazgatási vezető hozzátette, a szövetség sok önkéntes munkát végez az identitásunk fennmaradásáért, ezt mutatja a most felállított kereszt is, ami az összetartozást hirdeti."


Forrás: delmagyar.hu

487 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page