top of page
  • Szerző képeMOGY

Meghosszabbított lovas hagyományőrzők regisztráció!

Kedves Lovas Barátaink!


Hogy minél többen ott tudjatok lenni a VII. Magyarok Országos Gyűlésén, 10 nappal meghosszabbítottuk a jelentkezési határidőt!


Tehát a lóval érkezők és 2 kísérőjük számára – amennyiben július 25-ig regisztrálnak az alábbi linkeningyenes belépőjegyet biztosítunk.


Felhívás részletei:


Az Országos Baranta Szövetség szervezésével idén is megrendezésre kerül a Magyarok Országos Gyűlése (MOGY) augusztus 2-4. között Ópusztaszeren.


A rendezvény egyik fő mozzanata a történelmi élőkép, ahol lovasok, gyalogos hagyományőrzők és ágyúk jelenítik meg a magyar történelem legfontosabb üzeneteit. Reméljük minél többen csatlakoztok ehhez a mozzanathoz!


A 2019-es MOGY-on ingyenesen vehetnek részt a rendezvényen, akik:

  • a rendezvényt megelőzően önkéntesen részt vesznek az építésben,

  • a rendezvény ideje alatt részt vesznek a lebonyolításban (íjásztatnak, bemutatót tartanak, részt vesznek az élőképben… stb.), és

  • 2019. 07. 15 helyett a meghosszabbított határidőig, 2019. 07. 25-ig leadják regisztrációjukat (lovas regisztráció lsd. lejjebb)

  • valamint minden 14 év alatti résztvevő, látogató.



A fent nevezettek kivételével minden látogató 3 000 Ft-os támogatói jegyet fizet a rendezvényre való belépés előtt a főbejáratnál felállított pénztárnál. A támogatói jegyből származó bevételt a szervezők:

  • 1 000 Ft jótékonysági célra: Kárpátaljai gyermekek és családok segítésére, többek között például Kárpátalja legrégebbi iskolájának, a 117 éves Kossuth Lajos középiskolának segítésére

  • 2 000 Ft pedig az idei MOGY finanszírozására.

A támogatói díj fejében azonban a látogatóknak:

  • ingyenesen tekinthető meg a rotunda és a Feszty-körkép (ez magában 2 000 Ft volt).

  • ingyenes parkolási lehetőség,

  • ingyenes lesz a mosdók használata,

  • ingyen lehet sátrazni,

A sátrazóknak meleg vizes tusolási lehetőségük is lesz.


Természetesen, ha valaki résztvevőként megfizeti a támogatói jegyet, azt köszönjük szépen.



Tehát a lóval érkezők és 2 kísérőjük számára – amennyiben július 25-ig regisztrálnak az alábbi linkeningyenes belépőjegyet biztosítunk. Az elektronikus úton, határidőn belül visszajelzést nem adó lovasok kísérője számára ezt nem áll módunkban biztosítani. Idén útiköltség támogatást sajnos nem tudunk adni.


Lovasoknak napi 1 főtt ételt és kedvezményes reggelit és vacsorát tudunk adni, családtagjaiknak pedig napi 1000 Ft-ért háromszori étkezést.


18 év alatti lovas fiatalok részvételéhez írásban rögzített szülői/gondviselői beleegyezés szükséges, melyet lehetőség lesz a helyszínen, érkezéskor kitölteni.

A rendezvényen csak egészséges ló vehet részt, mely rendelkezik:

  • érvényes lóútlevéllel

  • 1 évnél nem régebben elvégzett fertőző kevésvérűség szerológiai vizsgálat kedvező eredményével

  • 3 évnél nem régebben elvégzett takonykór szerológiai vizsgálat kedvező eredményével

  • 6 hónapnál nem régebben beadott influenza vakcinázás igazolásával

A lóútlevél vagy valamely állategészségügyi igazolás hiányában nem engedhetjük be a lovat a rendezvényre.


Szénát, vizet biztosítunk. A lovak elhelyezésével kapcsolatban kérünk mindenkit, hogy az Emlékpark fáihoz ne kösse a lovait. Rendelkezésre állnak lovak számára kialakított állások, illetve lehetőség van saját villanypásztor felállítására.



Kérünk mindenkit, hogy csütörtökön (2019.08.01-jén) 10.00 – 17.00 között érkezzen, mert ekkor áll rendelkezésünkre a hatósági állatorvos. A balesetekből, közlekedési rendellenességekből, egyéb okokból adódó késéseket a szervezők felé jelezzétek!

Minden lovas saját felelősségre vesz részt a rendezvényen, köteles gondoskodni a lova megfelelő és biztonságos elhelyezéséről, szakszerű gondozásáról, szökésének megakadályozásáról, napi többszöri ellenőrzéséről. A rendezvényen előforduló balesetekért és az esetleges károkért a szervező (Országos Baranta Szövetség) felelősséget nem vállal! A lovasok és hajtók a helyszínen felelősségvállalási lap aláírásával elfogadják és tudomásuk veszik a rendezvény táborrendjét és előírásait.


Minden közösségnek lehetősége van lovas bemutatót tartani (jelentkezés: lovasok.mogy@gmail.com vagy a lap alján található telefonszámok egyikén) és lehetősége van népszerűsíteni tevékenységét, új tagokat, támogatókat toborozni és a rendezvény területén ezzel kapcsolatos információkat és adatokat az adatkezelési szabályok betartásával gyűjteni.


A történelmi élőkép főpróbájára 2019.08.02-án péntek 16.00-17.30 között kerül sor a favár előtti bemutató területen. A lovas résztvevők számára előzetes együttmozgások begyakorlása zajlik. A felvonulás során lehetőség van a betanuló lovak részvételére is, de a dinamikus mozzanatok során a képzettebb lovak és lovasok vehetnek részt. A részvétel feltétele a felelősségvállalási nyilatkozat aláírása és csapatvezető engedélye.



A történelmi élőképre 2019.08.03-án szombaton 16.00-17.30 között kerül sor. Ebben az időszakban a rendezvény egyéb programjai szünetelnek és várhatóan több ezer néző tekinti meg a csapatok közös munkájának eredményét.


Reméljük, hogy sok új barátság jön létre és az együttműködés csapataink és közösségeink között a Magyarok Országos Gyűlése után is megmarad.

Szeretettel várunk benneteket színes programokat kínáló rendezvényünkre!



Bővebb tájékoztatás, információ:

lovasok.mogy@gmail.com

Lukács Zoltán +36 20 409 4010

Gyöngyiné Kádár Nikolett +36 30 978 9351

Teleki Blanka +36 30 681 2260

Tiszántúli régió lovas szervezője: Antal Zoltán +36 20 968 8817


159 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page