top of page
  • Szerző képeOBSZ

I. Válogatott összevonás - összefoglaló

Élményekben gazdagon, másnap izomlázakkal tele zajlott le az első Baranta Válogott összevonás 2019. 02.22-24-én.



Sikerült a tervezett programot megvalósítani, és az alap technikákon kívül haladó technikák elsajátítására, erőfejlesztő és képességfejlesztő gyakorlatok egy edzésbe való integrálására, valamint nagy számú mérkőzésszerű küzdelemre került sor.



A szombati napon birkózásból az alap lábfeszítések és befejező technikák pontosítása, haladó technikák közül a különböző repülő és guruló lábra támadások iskolázása, valamint hagyományos baranta birkózó technikák (pl. nagy barantás dobás), és azok továbbfejlesztésének gyakorlása volt középpontban. A fejenként 10-szer hat perces (!) küzdelmeket nem mindenki tudta végig csinálni.



Botvívásból az alapütések és irányok értelmezését az egyedi védések és különleges kartartások, gyorsításokkal való iskolagyakorlatok követték. A feladatok nehézségét, koncentráció igényét jól bizonyítja, hogy a több éves rutinnal rendelkező válogatott tagoknak is több perces gyakorlati mozgásértelmezés volt szükség, hogy azután nagyon gyorsan, szinte a könnyebb védekezésé váljon.


Ismét bebizonyosodott, hogy aki aktívan részt vesz az edzéseken, aki legjobban teljesít a versenyeken, arra az emberre lehet számítani a legjobban a hétköznapokban is, mert ők azok akik, ha kell táncolnak, honlapot szerkesztenek vagy rendezvényt szerveznek.



Falatovics Ádám



65 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page