top of page
  • Szerző képeOBSZ

Baranta válogatott Amerikában

2020 júniusában négy barantást küld ki az OBSZ É-Amerikába, hogy az ottani magyar közösségek rendezvényein részt vegyen.


A 2019-es Baranta Világkörüli Út óta rendszeresen keresnek meg határon túli magyar közösségek, hogy vegyünk részt a diaszpóra magyarság eseményein. Egyike a megkereséseknek a Clevelandi Magyar Alapítványtól Csibi Loránd által érkezett meg a BVKU csapathoz. Ő invitálta meg a barantásokat kanadai és Egyesült Államok-beli programokra. Ehhez a tervéhez támogatást szerzett a magyarországi Bethlen Gábor Alapítványon keresztül, aminek köszönhetően négy barantás számára teljes utazási támogatást és szállás-, étkezés lehetőséget biztosítanak.


Kép forrása: https://www.britannica.com/place/Toronto

Mintegy háromhetes kint tartózkodásuk során Torontoban cserkész (magyar cserkészet) és Clevelandban családi rendezvényeken népszerűsítik a magyar kultúrát, nyelvet és a hagyományos magyar harcművészetet a barantát. Még nem végleges a program, de várhatóan New Brunswickba (New York állam) is részt fognak venni az évzáró, nyárköszöntő eseményeken.


Kép forrása: https://www.outfrontmedia.com/find-your-market/cleveland

A kiutazó csapattagjai:

Fazekas Klaudia 2019-es - , 2020-as válogatott

Kozma András 2019-es válogatott és 2020-as válogatott kerettag

Szabó Zoltán 2020-as válogatott kerettag

Vanhall Anna barantás, kézműves, tanító


Ők képviselik az OBSZ-t 2020-ban É-Amerikában!

Gratulálunk eddigi teljesítményükhöz, bízunk bennünk, hogy Magyarország és a barantások jó hírnevét tudják képviselni valamennyi nemzet tagja előtt É-Amerikában is.

54 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A viszonyulás és a viszonyulás filozófiája

Tisztelettel és szeretettel hívlak benneteket egy közös elmélkedésre Karácsony Sándor: Ocsúdó magyarság c. könyve alapján. A könyv olvasása közben megfogalmazódó gondolataimat osztom meg veletek ebben

bottom of page