top of page
  • Szerző képeOBSZ

Barantás disznóvágás Bócsán

Sziasztok! Február 8-án SZOMBATON idén új helyszínen BÓCSÁN a nagy érdeklődésre való tekintettel disznóvágást tartunk. Négyesi Erika kért tőlünk segítséget a feldolgozásban, ezért idén hozzá megyünk (2 disznó).

Gonda Csaba lesz az aranykezű mesterember (böllér), akinek minden szava aranyat ér...ő az esemény fő támogatója! (előzetesen annyit róla, hogy több mint 25 éve dolgozik a húsiparban, korábban is segített már barantás rendezvényeken, akár felajánlással, akár mint most is, tudásával, és szabadidejével). Nekünk csak a disznókat kell kifizetni (körülbelül 70000-90000 FT és az útiköltséget ), amit az eladott hús árából finanszíroznánk!

Egy barantásnak ismernie kell a disznóvágás folyamatát, körülményeit, 10 év múlva ez a tudás nagyon sokat fog érni! Éppen ezért aki szeretne gyakorolni, új dolgokat tanulni, tudását elmélyíteni várjuk szeretettel február 8-án.

Aki részt szeretne venni a szúrásban, feldolgozásban, mosogatásban, főzésben hozzon magával kést (lehetőség szerint olyant amivel dolgozni is lehet) és olyan ruhában jelenjen meg, ami munkára alkalmas (nem baj ha véres vagy zsíros lesz).

Aki húst szeretne venni küldjön emailt a falatovics.adam@gmail.com-ra, milyen húsból mennyit szeretne ... csatolva küldöm az árlistát, és a maximálisan megrendelhető mennyiséget. Az árak bőven a bolti árak alatt vannak, illetve jó minőségű húsról van szó, csak ajánlani tudom mindenkinek. A disznók házi koszton és kukoricán nevelt egyedek, „bio” tartásban, ahogy a gazdái fogalmaztak…

Aki rendel húst hozzon magával dobozokat, vödröket, amiben eltudja majd vinni a rendelését... nálunk csak szatyrok lesznek, azok is korlátozott mennyiségben... A rendeléseket a beérkezés sorrendje alapján bírájuk el... aki késő szól esetleg lemarad...

Emellett van lehetőség Csabától rendelni virslit, hurkát, kolbászt, más különlegességet (pl. szürkemarha hús,stb), amit a vágás napjára hozna föl a böllér Úr. Ha valaki rendel, legkésőbb Január Február 2-ig (vasárnapig) jelezze, ezt nekem.


Időpont: Február 8. VASÁRNAP

Helyszín: Bócsa II körzet tanya 14



Oda jutás autóval fog történni, akinek kell segíteni Budapestről írjon emailt,kérdezze meg barátait, szervezze meg lejutását vagy kérjen segítséget.

Előzetes Programtervezet:

7-7:15 gyülekező

7:15-7:30 feladatok kiosztása (egész napos disznóvágás!!!)

reggeli: hagymásvér és tojásos velő!

16:00 a hús- feldolgozva hurka, kolbász-betöltve, zsír-kisütve

16-18:00 eszközök, felszerelés elmosása, rendbe tétele

18:00 a DISZNÓVÁGÁS VÉGE!!!

Várunk mindenkit szeretettel!


forrás: tumblr.com

58 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

A viszonyulás és a viszonyulás filozófiája

Tisztelettel és szeretettel hívlak benneteket egy közös elmélkedésre Karácsony Sándor: Ocsúdó magyarság c. könyve alapján. A könyv olvasása közben megfogalmazódó gondolataimat osztom meg veletek ebben

bottom of page